Bunları Biliyor musunuz

22.08.2019

Bunları Biliyor musunuz

Bunları Biliyor musunuz

- Çim alanlar sizin ve çocuklarınızın sağlığını korur!

Oksijen deposu - 225 m2’lik (15m x 15m) çim alan 4 kişilik bir ailenin günlük oksijen ihtiyacını karşılar. Hava kirliliği nedeni ile soluduğunuz karbon monoksiti emer ve yerine oksijen üretir.

Toz emici - Toprak yüzeyini halı gibi örterek rüzgar ve yağışla toprağın toz ve çamur şeklinde kirliliğe yol açmasını önler.

Doğal klima - Yapılan araştırmalar sıcak bir günde kaldırım ve caddelerin yüzey sıcaklığının 38 ºC ve daha fazlasına çıktığını kaydederken, yeşil alanların yüzey sıcaklığının en fazla 24 ºC’ye kadar yükseldiğini göstermektedir. Yeşil alanlar ortamın nem ve sıcaklığını dengede tutar.

Sürüş güvenliği - Çimler, refüj ve yol kenarlarındaki toprak yüzeyini kaplayarak toz ve çamurun oluşmasına ve bu nedenlerle asfaltın kayganlaşmasına engel olur, sürüş güvenliğinizi sağlar.

- Çim alanlar sporcu sakatlanmalarını önler.

Çim spor sahaları sporcuların performanslarını en üst düzeyde sergileyebilmeleri için iyi bir zemin ve düştüklerinde oldukça yumuşak bir minder görevi sunmaktadır.

- Çim alanlar yağışlarla gelen suyu boş arazilere oranla 4 ila 6 kat daha verimli bir şekilde toprağa çeker.

- Çim alanlar mekanların değerini yükseltir.

Çim alanlar mimariyi, yapıyı ve çevre düzenlemesini ön plana çıkartır ve alanların olduklarından daha geniş görünmelerini sağlar.

- Çim toprak erozyonunu önler.

Bu sebeple "üstün nitelikli" yer örtücü olarak adlandırılırlar. Çim alanlar toprağın verimli üst kısmını bir bütün olarak tutarak su ve rüzgar erozyonunu önler.

- Çim alanlar kimyasallara karşı süzgeç görevi görür.

Sık kök yapısına ve gelişmiş toprak üstü aksama sahip çim alanlar toprak üstünde süzgeç görevi görerek zararlı maddelerin ve kimyasalların derinlere inmesine engel olarak toprağın ve yer altı sularının kirlenmesini önler.